çiğden tavuk but yemeği tarifi
tencerede çiğden tavuk but yemeği tarifi ve malzemesi
- dört tane tavuk budu
- altı küçük soğan
- iki orta boy domates
- iki orta boy patates
- iki orta boy havuç
- iki sivri biber
- iki diş sarımsak
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- karabiber
- kimyon
- kekik
- maydanoz
- tuz
yapılışı
- sıra ile tencere içine zeytinyağını,
- tavuk butlarını, patatesleri, soğanları, sarımsak, havuç ve
- biberleri koyun. üzerine kekik, karabiber, kimyon, tuz'u serpin.
- ardından iki bardak kaynar suyu ilave edin,
- tencere kapağını kapatın
- orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin,
- en son maydanozları serpin
- küçük soğanınız yoksa iki orta boy soğanın her birini dörde bölüp kullanın
afiyet bal şeker olsun