çiğden tavuk but yemeği tarifi

 
çiğden tavuk but yemeği tarifi malzemesi
  1. dört but
  2. altı küçük soğan
  3. iki orta boy domates
  4. iki orta boy patates
  5. iki orta boy havuç
  6. iki sivri biber
  7. iki diş sarımsak
  8. yarım çay bardağı zeytinyağ
  9. karabiber
  10. kimyon
  11. kekik
  12. maydanoz
  13. tuz

yapılışı
  1. sıra ile tencere içine zeytinyağını,
  2. tavuk butlarını, patatesleri, soğanları, sarımsak, havuç ve
  3. biberleri koyun. üzerine kekik, karabiber, kimyon, tuz'u serpin.
  4. ardından iki bardak kaynar suyu ilave edin,
  5. tencere kapağını kapatın
  6. orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin,
  7. en son maydanozları serpin
  8. küçük soğanınız yoksa iki orta boy soğanın her birini dörde bölüp kullanın

afiyet bal şeker olsun