zeytinyağlı pirinçli brüksel lahanası yemeği


zeytinyağlı pirinçli brüksel lahanası yemeği tarifi ve malzemesi
  1. yarım kilo brüksel lahanası
  2. yarım çay bardağı zeytinyağ
  3. bir kaşık salça
  4. bir soğan
  5. bir havuç
  6. bir kaşık pirinç
  7. iki diş sarımsak
  8. karabiber, kimyon
  9. limon veya sumak
  10. tuz

yapılışı
  1. lahanaları yıkayın, tepelerini çapraz çizin
  2. havuçu, soğanı doğrayın
  3. yağ içinde soğanı kavurun
  4. üzerine sarımsak ve havuçu katın kavurun
  5. ardından salçayı katın, kavurun
  6. üzerine lahana, pirinç, 3.5 bardak sıcak su,
  7. karabiber, kimyon ve tuzu katın, karıştırın.
  8. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  9. ağır ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin
  10. yemeğin servisi sırasında dilerseniz
  11. üzerine limon suyu veya sumak serpin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır