8 Nisan 2010

on 1 comment

brüksel lahana yemeği tarifi

 

malzemesi
yarım kilo brüksel lahanası
yarım çay bardağı zeytinyağ
bir kaşık salça
bir soğan
bir havuç
bir kaşık pirinç
iki diş sarımsak
karabiber, kimyon
limon veya sumak
tuz

yapılışı
lahanaları yıkayın, tepelerini çapraz çizin
havuçu, soğanı doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun
üzerine sarımsak ve havuçu katın kavurun
ardından salçayı katın, kavurun
üzerine lahana, pirinç, 3.5 bardak sıcak su,
karabiber, kimyon ve tuzu katın, karıştırın.
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin
yemeğin servisi sırasında dilerseniz
üzerine limon suyu veya sumak serpin.

afiyet bal şeker olsun

1 yorum: