zeytinyağlı pirinçli brüksel lahanası yemeği
zeytinyağlı pirinçli brüksel lahanası yemeği tarifi ve malzemesi
- yarım kilo brüksel lahanası
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- bir kaşık salça
- bir soğan
- bir havuç
- bir kaşık pirinç
- iki diş sarımsak
- karabiber, kimyon
- limon veya sumak
- tuz
yapılışı
- lahanaları yıkayın, tepelerini çapraz çizin
- havuçu, soğanı doğrayın
- yağ içinde soğanı kavurun
- üzerine sarımsak ve havuçu katın kavurun
- ardından salçayı katın, kavurun
- üzerine lahana, pirinç, 3.5 bardak sıcak su,
- karabiber, kimyon ve tuzu katın, karıştırın.
- tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
- ağır ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin
- yemeğin servisi sırasında dilerseniz
- üzerine limon suyu veya sumak serpin.
afiyet bal şeker olsun