gurme işi tahinli çörek
Gurme işi tahinli çörek tarifi, nasıl yapılır? Tatbilir damaklara layık, gurme işi şekerli tahinli çörek tarifim on numara beş yıldız. Elbette yapıp yemedikten sonra söylenecek bir şey yok. Satın alınan tahinli çörekleri yerken insanın ağzında doluluk yapar. Gurme işi şekerli tahinli çörek yerken ise, ağızınızda erir gider ve çerez yer gibi yedikçe yeme duygunuz artar. Gurme işi tahinli çörk tarifimi denerseniz, memnun kalırsınız. Afiyet olsun.
gurme işi tahinli çörek hamur malzemesi
- 300 gr. un
- 200 gr. ılık su
- 20 gr. yemeklik zeytinyağı
- 1/4 parça yaş maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
içine sürmek için
- 150 gr. tahin (9 kaşık)
- 150 gr. toz şeker (6 kaşık tepeli dolu)
- 60 gr. yemeklik zeytinyağı (6 kaşık)
- üzeri için yumurta sarısı
- ve susam
gurme işi tahinli çörek yapımı
- unu bir kaba eleyin koyun
- ortasını açın ve içine yaş mayayı ufalayın
- üzerine toz şekeri, ılık suyu koyun karıştırın
- unun kenarlarına tuzu serpiştirin ve bekleyin
- maya köpürdükten sonra;
- iki kaşık (20 gr.) zeytinyağını ilave edin
- ve hamuru güzelce yoğurun
- yoğurduğunuz hamuru kapatın ve mayalanmasını bekleyin
- hamur iki katına çıkınca havasını alın
- ve 3 eşit parçaya bölün
- her parçayı yuvarlayın ve açabildiğiniz incelikte açın
- açtığınız yufkanın üzerine 2 kaşık zeytinyağı sürün
- üzerine 3 kaşık tahin gezdirin ve kaşık tabanı ile yayın
- tahinin üzerine iki kaşık tapelice doldurulmuş toz şekeri serpin
- ardından yufkanın bir kenarından başlayın ve sarın
- sardığınız yufkayı iki elinizi kullanarak bir parmak incelikte yuvarlayın
- ardından tek yönlü iyice kıvırın ve gül böreği şeklinde sarın
- peşinden fırın tepsisine koyun, yumurta sarısı sürün
- susam serpin ve 200°C derece fırında kızarıncaya kadar pişirin
- ve ardından arzu ettiğiniz şekilde
- gurme işi tahinli çöreğinizi servis edin.
afiyet bal şeker olsun