kendi suyunda taze fasulye yemeği


Kendi suyunda taze fasulye yemeği; hiç su kullanmadan, tencerede ve kısık ateşte tam bir saatte lokum gibi pişer. Sırık fasulye haricinde sarıkız taze fasulye, taze şeker ayşe fasulye ve taze boncuk ayşe fasulye aynı sürede pişer. Taze sırık fasulye ise, susuz olarak kendi suyunda 90 dakikada pişer. Taze fasulyenizi güvenilir bir yerden adına uygun olan taze fasulyeyi almışsanız, yemeğinizi bir saatte pişirirsiniz. Fasulyeyi pazardan ucuz diye almışsanız, sorunuda birlikte almışsınız demektir. Geç pişen bir fasulye çeşiti var; diğer fasulyeyelere çok benzer ve ayırt edemezsiniz. O fasulye 3 saate pişiyor, dikkatli olun derim.

kendi suyunda taze fasulye malzemesi:
  1. 700 gr. sarıkız (oturak) fasulye
  2. altı kaşık zeytinyağı
  3. bir iri kuru soğan
  4. iki orta boy domates
  5. bir çay kaşığı toz şeker
  6. bir tatlı kaşığı tuz

kendi suyunda taze fasulye yemeği yapımı:
  1. fasulyeleri temizleyin, yıkayın süzün
  2. peşinden istediğiniz irilikte doğrayın
  3. domatesleri rendeleyin
  4. soğanı yemeklik doğrayın
  5. zeytinyağı hariç bütün malzemeleri karıştırın
  6. ve tencareye düzgünce yayın
  7. üzerine bir tabak kapayın
  8. ve tencerenin kapağını kapayın
  9. tencereyi ocağın büyük gözüne koyun
  10. ocağı yakın ve yüksek ısıda tencereyi ısıtın
  11. tencereden fokurdama sesleri gelince
  12. ocağın düğmesini tamamen sola döndürün
  13. kısık ateşte fasulyeyi 60 dakika pişirin
  14. ocaktan alın veya ocağı söndürün
  15. ve ardından arzu ettiğiniz gibi,
  16. sıcak veya soğuk gönlünüzce servis yapın.

afiyet bal şeker olsun