kolay kuru fasulye yapımı



Kolay kuru fasulye yapımı, kuru fasulyenin ıslatılmasıyle başlar ve düdüklü tencerede pişirilmesiyle son bulur. Kolay kuru fasulye yapımı; düdüklü tencerede pişirilmesi dahil, toplam 80 dakika sürer. Kolay kuru fasulye pişirme tekniği ile yapılan kuru fasulye; diğer tekniklerle pişirilen kuru fasulye yemeğinden farklı olmadığı gibi, fazladan (tat ve lezzet bakımından) artıları da vardır. Çoğu zaman, farklı bir kuru fasulye yemeği pişirmeyeceksem; kuru fasulye yemeğini bu tarifle yaparım ve sonucundan memnun kalırım. Kullandığım düdüklü tencere lastikli ve eski model. Kuru fasulyeyi bu tarifi kullanarak orta ateşte 20 dakikada yaparım. Tarifimi denerseniz, bu konudaki sözlerimin ne kadar haklı olduğunu anlarsınız.

kolay kuru fasulye pişirme malzemesi
  1. iki su bardağı dolusu dermason cinsi kuru fasulye
  2. 30 gr. tereyağı (erimişi üç çorba kaşığı)
  3. üç çorba kaşığı zeytinyağı
  4. bir iri kuru soğan
  5. bir tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  6. beş su bardağı dolusu sıcak su
  7. bir tatlı kaşığı tuz

düdüklüde kolay kuru fasulye pişirilmesi
  1. kuru fasulyenin üzerini kapatacak miktarda soğuk su koyun
  2. ve bir taşım kaynatın, kapağını kapatın ve ocağı söndürün
  3. tencereyi bir saat kendi haline bırakın
  4. bir saatın sonunda tencereyi köpürünceye kadar kaynatın
  5. ardından tenceredeki fasulyeyi süzgece alın ve üzerine su tutun
  6. düdüklüye yağı koyun ısıtın, sırta ile soğanı ve salçayı kavurun
  7. üzerine kuru fasulye ve 5 su bardağı sıcak su ilave edin, karıştırın
  8. düdüklünüzün özelliğine göre, kuru fasulyeyi 20 dakika pişirin
  9. süre bitiminde ocaktan alın, tuzunu ilave edin
  10. ve gönlünüzce servis yapın.

afiyet bal şeker olsun