lor tatlısının şerbeti nasıl dökülür


Lor tatlısının şerbeti nasıl dökülür? Lor tatlısı yapan kişinin şiddetle ihtiyaç duyduğu, lor tatlısının şerbeti ılık mı, sıcak mı, soğuk mu olacak sorusunun cevabıdır. Lor peynirini evde yapmak kolaydır. Kolay yapılan bu peyniri değerlendirmek için; insan sürekli lor ile bir şeyler yapmak ister. Bu yüzden, lor peynirle tatlı yapmak fikri, insanın aklına kolayca yatar. Yemek ve tatlı tarifleri AVM'lerde marketlerde satılmaz. İnsan bu gibi tarifleri ya tanıdıklarından elde eder, ya da internetteki yemek site ve bloglardan elde etmeye çalışır. İnternet ortamı güvenli değildir, doğru tarife ulaşmak zordur. Kişi aklına yatan bir tarifi Google aracılığı ile bulur, dener ve çoğunlukla hevesi kursağında kalır.

Bilinmelidir ki; bir zanaatkar hayatını idame ettirdiği, yemeğini yediği tariflerini internette paylaşmaz. Lor tatlısı yapımı da bir zanaatkar işidir. Her önüne gelen, tarifini buldum diye lor tatlısı yapamadığı gibi; her Ayvalık doğumlu kişide Ayvalık lor tatlısını yapamaz. İnternet yemekçilerinin çoğu; yemek adlarının bloglarında bulunması adına, tarif yazmakta mahirdirler. Bu sebeple internet ortamında doğru tarifi bulmak güçtür. Lor tatlısı şerbeti nasıl dökülür? sorusu Google arama motorunda çokça aranan bir başlıktır. Bu başlığın cevabı şöyle: Lor tatlısı yapımında irmik kullanıyorsan eğer; lor tatlısına vereceğin şerbet sıcak, ya da kaynar olmalıdır. Şerbeti ılık veya soğuk verirsen lor talısı şerbeti yine çeker, fakat bu iş saatler sürer.