hindi boynu haşlama


Sebzeli hindi boynu haşlama yemeğini tencerde yaptım. Aynı yemeği kısa sürede, düdüklü tencere kullanarakta yapabilirdim; fakat, tercih etmedim. Hindi boynu çoğu marketlerde ve kasaplarda parçalanmış olarak ambalajı içinde satılıyor. Hindi boynu satın alırken küçük parçalı olamasına ve parçaların iri olmasına dikkat edin. İri hindi boyun parçaları, ince hindi boyun parçalarına göre daha etli oluyor. Bazen paketin içinde bir tanesini iri bırakabiliyorlar. Paketteki hindi boyun parçaları kalın ise, bir tanesinin uzunluğu yüzünden almamazlık etmeyin. Uzun parçayı satır kullanarak parçalayabilirsiniz. Ya da, büyük bir bıçakla aynı işlemi yapabilirsiniz.

hindi boynu haşlama malzemesi
  1. 800 gr. parça hindi boynu
  2. altı kaşık zeytinyağı
  3. yarım kaşık domates salçası
  4. bir iri kuru soğan
  5. üç diş sarımsak
  6. iki orta boy domates
  7. iki orta boy patates
  8. iki sivri biber
  9. bir iri havuç
  10. karabiber, pul biber, kimyon
  11. kuru kekik, tuz
  12. üç bardak sıcak su

sebzeli hindi boynu haşlaması
  1. soğanı, sarımsağı, sivri biberi, domatesi yemeklik doğrayın
  2. patatesi havucu soyun, iri doğrayın
  3. yağ içinde hindi boynunu kavurun
  4. peşinden sırayla soğan, sarımsak, sivri biber, salça ve domatesi kavurun
  5. üzerine patates havuç, bahartlar ve tuzu ilave edin karıştırın
  6. tencereyi bir defa fokurdatın ve kapağını kapayın
  7. ardından ocağı iyice kısın
  8. 1 saat 45 dakika bitiminde ocaktan alın
  9. ve gönlünüzce servis yapın.

afiyet bal şeker olsun