yabani semizotu yemeği


Yabani semizotu yemeği; ticari olarak üretilip satılan, semizotu yemeğinden kat kat üstün tat ve lezzette olduğunu söyleyebilirim. Yabani semizotu pazarda satılan semizotunun ekşiliği kadar ekşi değildir ve muhteşem bir tadı var. Yabani semizotu bahçe ve parkların çim olmayan bölgelerinde kendi kendine yetişiyor. Gövde ve dalları oldukça canlı kızıl renkte, rengini piştiğinde yemeğe veriyor. Semziotu yemeğini yaparken, domates salça ölçüsünü çok çok dikkatli kullanmak gerekir. Yemekte salça ölçüsünü gramla vermediğimizden, yarım kaşık salça ölçüsünün bir tanımı yok. Her insanın yarım kaşık salça ölçmesi farklıdır. Semizotu yemeğine bir çay kaşığı dolusu domates salçası yeter ve artar bile. Bir çay kaşığı dolusu salça, silme doldurulmuş bir tatlı kaşığı salça ölçüsüne denktir. Tabi ki, bu salça ölçüsü salçalı yemeği sevenler için geçerli değildir.

yabani semizotu yemeği malzemesi
  1. bir pişirim yabani semizotu
  2. bir kuru soğan
  3. beş kaşık zeytinyağı
  4. bir buçuk kaşık pirinç
  5. yarım kaşık salça
  6. bir çay bardağı sıcak su
  7. tuz

yabani semizotu yemeği yapımı
  1. yabani semizotunu ayıklayın, bol su ile yıkayın ve süzün
  2. ardından istediğiniz irilikte doğrayın
  3. soğanı soyun ve yemeklik doğrayın
  4. zeytinyağında sırayla soğanı, salçayı kavurun
  5. üzerine yabani semizotunu, pirinci, suyu ve tuzunu ilave edin, karıştırın
  6. tencereyi bir defa fokurdatın, kapağı kapayın
  7. peşinden ocağı iyicene kısın, yemeği 25 dakika pişirin
  8. süre bitiminde ocaktan alın ve gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun