taze iç bakla salatası


Taze iç bakla salatası yapımı oldukça kolay. Damak zevkinize uyan istediğiniz baharatları kullanarak iç bakla salatasını hazırlayabilirsiniz. İç bakla salatası yapımında kuru soğan, taze soğan, sarımsak, domates, nane, maydanoz, dereotu, limon suyu, zeytinyağı, karabiber ve tuz kullanılır. Taze iç bakla salatası yapmazdan önce, iç bakla su içinde haşlanır ve kabuğu soyulur. Soyulmuş iç baklalar salata yapımında kullanılır. İç bakla gereğinden fazla haşlanırsa erir. Bu nedenle, iç bakla haşlama süresince tencerenin başından ayrılmamak bir önlem olabilir.

taze iç bakla salata malzemesi
  1. ihtiyaç kadar taze iç bakla
  2. zeytinyağı
  3. maydanoz
  4. sarımsak
  5. karabiber
  6. limon suyu
  7. tuz

taze iç bakla salatası yapımı
  1. tencereye bol su koyun kaynatın
  2. kaynayan su içine iç baklaları atın
  3. ve 5 dakika bitiminde ocağı söndürün
  4. iç baklaları tencereden alın soğuk suya atın
  5. baklalar soğuyunca çıkarın, kabuğunu soyun
  6. ve salata karıştırma kabına koyun
  7. üzerine ezilmiş sarımsak, kıyılmış maydanoz ilave edin
  8. karabiber, tuz serpin, limon sıkın
  9. zeytinyağı gezdirin ve karıştırın
  10. ardından iç bakla salatasını gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun