kıymalı yumurtalı mıhlama


Kıymalı yumurtalı mıhlama orta yağlı dana kıyması, yemeklik yağ, çok az domates salçası, bol soğan ve yumurta ile yapılır. Bazı yörelerimizde mıhlama denince, kıymalı yumurtalı mıhlama akla gelir. Bu yemeğin karadeniz yöresine ait kuymak veya mıhlama ile alakası yoktur. Kıymalı yumurtalı mıhlama tavada, tencerede ve fırında yapılır. En lezzetli kıymalı yumurtalı mıhlama, fırında yapılandır. Tarifimde olduğu gibi yemek yumurta kırma durumuna getirilir, malzemenin içerisine yumurta kırmak için yuvalar açılır, yumurtalar kırılır ve fırında pişirilir. Çok porsiyonlu kıymalı yumurtalı mıhlama'yı fırında yapmaya değer.

kıymalı yumurtalı mıhlama malzemesi
  1. yüz gram kıyma
  2. iki yumurta
  3. bir iri soğan
  4. iki kaşık sıvı yağ
  5. yarım kaşık salça
  6. karabiber, tuz
  7. bir çay bardağı sıcak su

kıymalı yumurtalı mıhlama'nın yapılışı

  1. soğanı piyaz doğarayın
  2. yağ içinde sıra ile kıymayı, soğanı, salçayı kavurun
  3. ardından suyu, karabiberi, tuzu ilave edin
  4. ağır ateşte malzemeler suyunu çekene kadar pişirin
  5. peşinden yumurtaları kırın, üzerine tuz ekin
  6. tavanın kapağını kapayın
  7. yumurtanın beyazı piştiğinde ocaktan alın
  8. ve bol ekmekle yemeye başlayın

afiyet bal şeker olsun