evde kestane kebap nasıl yapılır


Evde kestane kebap nasıl yapılır? Evde en güzel kestane kebap kullanılmayan tava içerisinde yapılır. Böyle bir tavanız yoksa, közmatik üzeride yapılır. Bunun dışında evde kolay kestane kebap yapmak zordur. Evde kestane kebap oluklu ızgara üzerinde yapılmaz. Eğer mutfağınızda düz ızgaranız varsa, üzerinde nefis kestane kebap yapılır. Evde kestane kebap işine çok kafa yormuş biri olarak, söylediklerimi dikkate alırsanız kestane kebabınızı kolaylıkla yapabilirsiniz. Görseldeki kebabı, Kastamonu kestanesinden dün akşam (ocağın büyük gözünde) közmatik üzerinde yaptım.

evde kestane kebap malzemesi
  1. istediğiniz miktarda kestane
  2. közmatik veya tava
  3. soğuk su

evde kestane kebap nasıl yapılır
  1. kestanelerin delik olanlarını ayırın
  2. sağlam olanlarının kamburu üzerine bıçakla birer çizik atın
  3. ardından yıkayın ve suyunu süzün
  4. peşinden bir kap içerisine koyun
  5. ve üzerini kapatacak miktarda su ile doldurun
  6. en az iki saat su içinde dinlendirin
  7. canınız istediğinde tava veya közmatiği  ocak üzerine oturtun
  8. ve içerisine kestanelerin çizilmiş tarafı üzerine oturtarak dizin
  9. ocağı çalıştırın, kestane kabukları yanmaya başladığında çevirin
  10. tekrar kabuklar yanmaya başladığında elinizdeki maşa ile
  11. kestaneleri gelişigüzel karıştırmaya başlayın
  12. kestanelerin piştiğini fark edince
  13. ocağı söndürün ve kestaneleri yemeye başlayın

afiyet bal şeker olsun