patlıcan yatırma yemeği


Patlıcan yatırma yemeği yapımında patlıcan yağ içinde kızartılmaz, kullanılan malzemeler yağ içinde kavrulmaz. Hani gıdalar için organik deyimi var ya, patlıcan yatırma yemeği yemeklerin organik yapılanıdır. Patlıcan yatırma yemeğinde başta patlıcan, zeytinyağı, soğan, sarımsak, sivri biber, domates ve çeşitli baharatlar kullanılır. Yemek kendi suyu ile pişer ve yemekte dirhem su kullanılmaz. Yemeğin lezzetini tarifleyemiyorum, denerseniz nasıl bir tat ve lezzete sahip olduğunu anlarsınız. Bu yemeğe diyet yapanlar ilişmesin, bu da ayrıntısı.

patlıcan yatırma yemeği malzemesi
  1. dört patlıcan
  2. altı kaşık zeytinyağı
  3. bir iri soğan
  4. üç diş sarımsak
  5. üç sivri biber
  6. üç domates
  7. karabiber, kimyon
  8. pul biber, tuz

patlıcan yatırma yemeği'nin yapımı
  1. patlıcanı soyun, ortasını karnı yarık gibi yarın
  2. tuzlu su içinde yarım saat bekletin, çıkarın süzün
  3. domatesi, soğanı, sarımsağı soyun ve yemeklik doğrayın
  4. sivri biberi halka doğrayın
  5. doğaradığınız sebzeleri bir kaba koyun,
  6. üzerine baharatları ve tuzu ekin, karıştırın
  7. tencerenin dibine iki kaşık zeytinyağı gezdirin
  8. ve patlıcanları dizin, üzerine sebzeleri yayın
  9. dört kaşık zeytinyağı gezdirin, kapağı kapayın
  10. tencereyi ocağın üğzerine koyun ve ocağı yakın
  11. ve en kısık ateşe ayarlayın, saata bakın
  12. bir saat sonunda ocağı söndürün
  13. sebzeleri, patlıcanların ortasına paylaştırın
  14. ve yemeğinizi servis yapın

afiyet bal şeker olsun