sebzeli balık çorbası



Sebzeli somon balık çorbası, doğrudan somon balık etiyle yapıldığı gibi; balığın başı ve kemikleri kullanılarakta yapılır. Büyük marketlere öğle vaktinden sonra giderseniz, somon başı ve kemiğini çok ucuza alırsınız. Real markette somon baş ve kemiklerinin kilosu 195 kuruş. Bir kilo kemikten 300 gr. et çıkıyor. Bu miktarda tarifimdeki çorbanın yapımına yetiyor. Biraz uğraştırıcı olsa da, somon balığı baş ve kemiklerinden süper balık çorbası yapılıyor. Tavsiye ederim, yapın için.

sebzeli somon balık çorbası malzemesi
  1. bir kilo somon balık başı ve kemiği
  2. bir havuç, bir soğan, bir patates
  3. bir domates, bir diş sarımsak
  4. altı kaşık zeytinyağı
  5. bir tane limon
  6. bir yumurta sarısı
  7. karabiber, tuz
  8. bir tutam kıyılmış maydanoz
  9. su

sebzeli somon balık çorbası yapımı
  1. balık başında bulunan pulları kazıyın, yıkayın süzün
  2. 7 bardak su içinde balık parçalarını 15 dakika haşlayın
  3. peşinden suyunu süzün bir kaba alın
  4. etini soğutun, kılçık ve kemiklerinden ayırın
  5. soğanı, sarımsağı, domatesi, patatesi, havucu rendeleyin
  6. terbiyesi için, bir yumurta sarısını limon suyu ile çırpın
  7. yağ içinde sıra ile soğanı, sarımsağı, havucu, patatesi, domatesi kavurun
  8. üzerine balık suyunu ilave edin ve bir taşım kaynatın
  9. ardından kapağı kapatın ve ateşi kısın
  10. kısık ateşte tencereyi 20 dakika kaynatın
  11. süre bitiminde çorbayı blendırdan geçirin
  12. çorbadan bir kepçe su alın, terbiye ile karıştırın
  13. terbiyeyi ve balık etini tencereye ilave edin
  14. tencereyi bir taşım kaynatın ocağı söndürün
  15. çorbanın tuzunu, karabiber ve maydanozunu ilave edin.

afiyet bal şeker olsun