domatesli balık



Domatesli balık yemeğini donmuş ithal uskumrudan yaparım. Domatesli balık yapamak istediğimde, uskumruyu alırkan iki tane fazla alırım. Balığın hepsini temizler, tuz eker ve unalayarak tavada ayçiçekyağı ile kızartırım.Yediğimiz kadarını yer, geriye kalanları streçe sarar, derin dondurucuya atarım. Vakti geldiğinde dondurucudan çıkarır, domatesli sos hazırlar ve domatesli balığımı yaparım.

domatesli balık malzemesi
  1. istediğiniz kadar uskumru
  2. domates
  3. sarımsak
  4. karabiber
  5. un, tuz
  6. kızartma yağı

domatesli balık yapımı
  1. uskumruyu temizleyin, istediğiniz gibi bölün
  2. tuzlayın, unlayın ve yağda kızartın
  3. domatesi rendeleyin,
  4. sarımsakları iri doğrayın
  5. yağ içinde sarımsağı ve domatesi kavurun
  6. bir çay bardağı sıcak su koyun kayanatın
  7. karabiber serpin, sosun tuzunu ayarlayın
  8. içerisine balıkları ilave edin
  9. kapağı kapatın ve balıkları bir dafa çevirin
  10. ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin

afiyet bal şeker olsun