dana kelle eti nasıl pişirilir



Dana kelle eti nasıl pişirilir? Dana kelle, eti doğrudan tencerede veya düdüklü tencerede haşlanarak pişirilir. Haşlanmış dana kelle eti soğutulur ve yenir. Ya da, haşlanmış dana kelle etinin suyu ve etiyle şahane dana kelle çorbası yapılır. Dana kelle çorbası, sade yapıldığı gibi; terbiye edilmiş olarak, terbiyeli dana kelle çorbası yapılır. Dana kelle eti tencerde çok geç haşlanır. Düdüklü tencerede ise, dana kelle eti 40 dakikada haşlanır.

Birde internette fazla sözü geçmeyen, dana kelle etinden köfte yapılır. Seyyar satıcılar bu köfteyi çok iyi yaparlar ve kömürlü mangalda kızartıp, ekmek arası satarlar. Bu köftenin kıymasına baş eti kıyması denir. Kellenin derisi yüzülür ve yanakları çıkarılır, kıyma makinesinde kıyması çekilir. Baş eti köftesi aynen diğer ızgara köfteler gibi yapılır. Ciğerci veya sakatatçı adına ne diyorsanız, baş eti kıymasını oralardan tedarik edebilirsiniz.