bulgur pilavı ölçüleri



Bulgur pilavı'nın ölçüsümü olurmuş, ben göz kararı yapıyorum diyebilirsiniz. Herkesin gözü sizin ki kadar keskin olmayabilir. Bu sebeple, bulgur pilavını ölçülü yapamak daha güvenli olur. Hoş, yemek yaparken olabilecek aksilikleri bertaraf etmek her zaman mümkün. Diyelim ocağı kafanıza göre açtınız, pilav pişmeden pilavın suyu bitti. Hemencecik üzerine kaynar suyu dökü verirsiniz, olur biter. Tuzunu fazlama attınız, pilavınız tuzlu olmuş; bir patatesi soyar, ikiye böler atarsınız pilav tenceresine, bir süre sonra pilavın tuzu damağınızda tuzsuz gelmeye başlar. Yani, işini bilenler için mutfakta uygunsuzlukları uygun hale getirmek için çözüm seçenekleri çok.

Gelelim bulgur pilavı ölçülerine; ölçü derken bulgur pilavı yaparken kullanılacak bulgur ve su miktarıdır. Pilavınızı ister sade bulgur pilavı yapın, isterseniz bulgur pilavınızda katkı malzemeler kullanın; bulgur pilavı pişirirken bir ölçü bulgur'a iki ölçsü su kullanılır. Bunun açılımı şöyle: Bir su bardağı dolusu bulgur için, iki su bardağı dolsu su kullanmanız gerekir. Bu ölçüyü kullanırken ocağı far far yakmazsınız. Yoksa, tankerler dolusu su size yetmez. Pilava su verdiğinizde tencereyi bir taşım kaynattıktan sonra,  kapağı kapatır, ocağı iyicene kısar ve pilav suyunu çekene kadar kısıkta pilavı pişirirsiniz.