baş eti köfte nasıl yapılır



Baş eti köftesi, baş eti kıyması ve köfte baharatlarının yoğurulmasıyle yapılır. Ağızının tadını bilenler, özellikle köftelerinin kıymasını baş etinden çektirirler. Baş eti kasaplarda bulunmaz, haliyle baş eti kıymasını kasaplardan değil, sakatat dükkanlarından alacaksınız. Bütün köfte harçlarının hazırlanmasında olduğu gibi, soğanı rendeleyerek değil; ince ince küp doğrayarak veya iyice kıyarak kıymaya ilave etmelisiniz. Köfteye bayat ekmek ilave ederken de, ölçüyü kaçırmamak lazım. Lezzetli bir baş eti köfte yapmanın sırrı, harcın çok iyi yoğurulmasından ve tuzunun kararında ayarlanmasından geçer.

baş eti köfte malzemesi
  1. yarım kilo baş eti kıyması
  2. iki dilim bayat ekmek
  3. bir tane soğan
  4. karabiber
  5. kimyon pul biber
  6. tuz

baş eti köftesinin yapılışı
  1. soğanı ince küp olarak doğrayın
  2. bayat ekmeği ıslatın sıkın
  3. yoğurma kabı içine bütün malzemeleri koyun
  4. ve özleşinceye kadar yoğurun
  5. köftenin tuzuna bakın ve tuzunu ayarlayın
  6. köfte harcından ceviz iriliğinde parçalar koparın
  7. ve köfte şekli verin, yaptığınız köfteleri bir kaba dizin
  8. üzerini streçle veya bir kapakla kapatın
  9. aciliyetiniz yoksa, bir gün dolapta dinlendirin
  10. aciliyetiniz varsa bir saat köfteleri buzdolabında bekletin
  11. ardından, dilediğiniz pişirme aletinde köftenizi pişirin

afiyet bal şeker olsun