acılı tavuk kanat


Adına ister acılı tavuk kanat deyin, ya da yerli Türk işi buffalo wings deyin, bu sizin bileceğiniz iş. Ben buna, fırında kızartılmış acılı tavuk kanat diyorum. Bu tarifimi sıklıkla kullanıyor, acılı tavuk kanadını yapıyor; hem yiyor, hem de yediriyorum. Evde bulunan baharat ve malzemeleri kullanarak, yaptığım acılı tavuk kanadını (acı sevmeyenler dahil) beğenmeyen olmadı. Tavsiye ederim, acı seviyorsanız eğer; tavuk kanadını birde böyle deneyin.

acılı tavuk kanat malzemesi
  1. bir kilo tavuk kanadı
  2. üç kaşık zeytinyağı
  3. yarım kaşık domates salçası
  4. bir kaşık acı biber salçası
  5. bir tatlı kaşığı karabiber
  6. bir tatlı kaşığı acı pul biber
  7. bir tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
  8. tuz, un, su

acılı tavuk kanadın yapılışı
  1. önce, kanatların hazırlanması
  2. kanatları yıkayın, süzün, tuz ekin karıştırın
  3. ardından un'a bulayın, kağıt serilmiş tepsiye dizin
  4. 200°C derece’ye ısıtlmış fırında
  5. hafif pembe renk alıncaya kadar kızartın
  6. acı sosun hazırlanması
  7. tava içine bir su bardağı su,
  8. üzerine karabiber, toz biber, pul biberi koyun
  9. ve bir taşım kaynatın, süzgeçte süzün, posasını atın
  10. zeytinyağı içinde domates ve biber salçasını kavurun
  11. üzerine süzülen acı sosu ilave edin, tuzunu ayarlayın
  12. bir taşım kaynatın ve üzerine kızarmış kanatları ilave edin
  13. güzelce karıştırın, ocağı söndürün
  14. ardından acılı tavuk kanadını gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun