düdüklüde nohut yemeği



Düdüklü tencerede isteğe göre, etli veya etsiz olarak nohut yemeği yapılır. Düdüklüde nohutun lokum gibi pişmesi için, nohut bir gün evvel bol su içerisinde ıslatılır. Ardından, ıslanan nohutun gazını almak adına; nohutun suyu değiştirilir ve ocak üzerinde bir taşım kaynatılır. Kaynamış nohut süzülür ve yemek yapımında kullanılır. Resmini gördüğünüz nohut yemeğini düdüklüde kemikli kuzu etiyle yaptım. Ortaya çok iyi pişmiş ve gayet lezzetli nohut yemeği çıktı.

düdüklüde nohut yemeği malzemesi
  1. iki su baradağı dolusu nohut
  2. yarım kilodan biraz fazla kemikli kuzu eti
  3. yarım kaşık domates salçası
  4. bir kuru soğan
  5. beş kaşık zeytinyağı
  6. altı su baradağı su
  7. bir tatlı kaşığı tuz

düdüklüde nohut yemeği'nin yapılışı
  1. akşamdan nohutu bol su içinde ıslayın
  2. sabah nohut'un suyunu değiştirin
  3. bir taşım kaynatın ve suyunu süzün
  4. soğanı yemeklik doğrayın
  5. düdüklüye zeytinyağını ve kemikli eti koyun, kavurun
  6. ardından sıra ile soğanı ve salçayı kavurun
  7. üzerine kaynar suyu ilave edin, karıştırın
  8. düdüklünün özelliğine göre, düdüklünün kapağını kapayın
  9. ilk düdük sesinden sonra saat'a bakın
  10. düdüklünüzün kitapçığında yazan
  11. nohut pişme süresini dikkate alarak, yemeğinizi pişirin
  12. en son yemeğinizin tuzunu ayarlayın
  13. ve gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun