çinekop tavada nasıl kızartılır


Çinekop eylül ayının ortalarından başlayıp, ocak ayının ortalarına kadar lezzetli olur. Bu aylar içerisinde çinekopun tavası, ızgarası, buğulaması yapılır. Çinekop tavası yaparken buğday unu ve mısır unu ayrı ayrı kullanılır. İstenirse her iki un eşit miktarda karıştırılarakta kullanılabilir. Tarifimde çinekop tavasını mısır unu ve buğday ununu karıştırarak yaptım.

çinekop tava malzemesi
  1. bir kilo çinekop
  2. bir su bardağı karışık un
  3. bir çay bardağı kızartma yağı
  4. tuz

çinekop tavanın yapılışı
  1. çinekopları temizleyin, yıkayın ve süzün
  2. üzerine tuz serpin ve güzelce karıştırın
  3. peşinden balıkları una bulayın
  4. kızgın yağ içerisinde unlanmış balıkları
  5. alt üst ederek damak zevkine uygun kızartın
  6. ve mevsim salatası eşliğinde servis edin.

afiyet bal şeker olsun