sulu köfte


Terbiyeli ekşili, havuçlu, patatesli sulu köfte, ağır ateşte 35 dakikada ocak üzerinde tencerede pişer. Bu köfte yemeğine terbiye ilave etmezseniz, sade sulu köfte yapmış olursunuz. Tarifimde olduğu gibi; yoğurt, bir bütün yumurta, yarım limon suyunu bir kasede çırpar tencereye ilave ederseniz, terbiyeli ekşili sulu köfte yapmış olursunuz. Bazı insanlar yumurtanın beyazını terbiye hazırlarken kullanmazlar. Ne sakıncası var anlamış değilim. Sulu köftenizi dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz, afiyet olsun.

sulu köfte malzemesi
  1. 250 gram kıyma
  2. beş kaşık zeytinyağı
  3. bir kaşık tepeli doldurulmuş pirinç
  4. bir soğan, bir havuç, bir patates
  5. bir çay bardağı yoğurt
  6. bir yumurta
  7. karabiber, pul biber, tuz
  8. bir tutam maydanoz
  9. yarım limon suyu

sulu köftenin yapımı
  1. pirinci yarı pişmiş haşlayın
  2. soğanı rendeleyin, maydanozu ince, patates ve havuçu küp doğrayın
  3. yoğurma kabına, kıyma, soğan, haşlanmış pirinç,
  4. maydanoz, karabiber ve tuz koyun yoğurun
  5. ardından köfteden parçalar koparın, misket köfteler yuvarlayın
  6. ve un yayılmış tepsiye salıverin gitsin
  7. terbiye olarak; kasede, yoğurdu, yumurtayı, limon suyunu çırpın
  8. tencereye 4 bardak su koyun kaynatın
  9. üzerine köfteleri ilave edin, ağır ateşte yarım saat haşlayın
  10. ardından tencereden su alın terbiye ile ılıştırın
  11. ve tencereye ilave edin, tencereyi beş dakika kaynatın
  12. yemeğin tuzunu ilave edin ve
  13. yağ içinde pul biberi kavurun ve tencereye ilave edin
  14. ve ardından gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun