karides kızartması


Karides kızartması yapmak için, karides kabuğu ile doğrudan haşlanır. Tencereye su konur ve kaynayan su içine sirke ve tuz ilave edilir karıştırılır. Peşi sıra kabuklu karidesler konur, altı dakika süre ile haşlanır. Süre bitiminde karides süzgece alınır, akan musluğun altında soğutulur ve kabuğu çıkarılır. Temizlenmiş karidesler tavada, arzuya göre tereyağı veya zeytinyağı ile kavrulur. Karides yemeğine aroma versin diye, sarımsak yağ içinde kavrulduktan sonra çıkarıp atılır.

karides kızartma malzemesi
  1. yarım kilo orta boy karides
  2. üç kaşık zeytinyağı
  3. bir diş iri sarımsak
  4. pul biber, tuz
  5. maydanoz

karides kızartması
  1. karidesleri yıkayın ve süzün
  2. tencerede suyu kaynatın bir kaşık sirke ve bir kaşık tuz koyun
  3. karidesleri ilave edin, 6 dakika haşlayın
  4. ardından tencereden alın, soğuk su altına tutun,
  5. soğutun ve kabuklarını soyun
  6. sarımsağı yağda hafif kızarttıktan sonra alın ve atın
  7. karidesleri ilave edin harlı ateşte 2 dakika kavurun
  8. üzerine pul biber, tuz ve maydanoz serpin
  9. ve ardından gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun