kuyruk yağlı tavuk köftesi


Dana kıymasından köftede yapsanızda et yağlı olmayınca köfteniz iştahla yenmez. Köfteyi köfte yapan içerisindeki yağdır. Tavuk etinde gerektiği kadar yağ olmaz. Tavuk but eti yağlı olsada, köftesinin tadı olmaz. Tavuk göğsü zaten yağlı değildir, tavuk göğsü ile yaptığınız köfte bir şeye benzemez. Tavuk etinden köfte yapamak için en güzeli; tavuk kıyması alırken kasabınıza (kıymanın içerisine) kuyuk yağı ilave ettirin. Birde, kıymanızı kalın çektirin. Kuyruk yağı katkılı tavuk kıymasından yapılan köfte gerçekten muhteşem oluyor, denemenizi tavsiye ederim.

kuyruk yağlı tavuk köfte malzemesi
  1. bir kilo kuyruk yağlı tavuk kıyması
  2. bir iri soğan
  3. üç dilim bayat ekmek
  4. dört diş sarımsak
  5. karabiber, kimyon
  6. pul biber, tuz
  7. maydanoz
kuyruk yağlı tavuk köfte'nin yapılması
  1. soğanı rendeleyin, maydanozu kıyın
  2. sarımsağı ezin, bayat ekmeği ıslatın ve sıkın
  3. yoğurma kabına bütün malzemeleri koyun
  4. özleşinceye kadar yoğurun
  5. ardından köfte harcını dolapta en az bir saat dinlendirin
  6. dinlenen köfte harcından parçalar koparın köfteler yapın
  7. yaptığınız köfteleri mangalda veya elektrikli ızgarada
  8. daha olmadı ocak üzerinde çalışan ızgarada
  9. önlü arkalı kızartın, yanına domates biber közleyin
  10. ve gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun