yumurtalı irmik helvası



Yapımı gayet kolay ve fazlasıyle lezzetli, yumurtalı irmik helvası. Malzemelerin katlarını alarak istediğiniz miktarda helva yapabilirsiniz. Helvanın yapımıda kullanılan malzemelerin ölçüleri önemli olduğu kadar, tereyağı ölçüsüde bir o kadar önemli. Tarifimde verdiğim iki yemek kaşığı dolusu tereyağı ölçüsü en az 50 gr. olmalıdır. Helvanızı yaparken yağ miktarı 50 gramdan fazla olabilir, ama az olmamalıdır. Ağızınıza layık dondurma ile servis edilebilen süper ötesi bir helva, yumurtalı irmik helvası. Yapın tadın, damaklarınız şenlensin. 

yumurtalı irmik helva malzemesi
  1. bir bardak irmik
  2. bir buçuk bardak süt
  3. bir yumurta
  4. iki kaşık tereyağı
  5. iki kaşık çam fıstığı

yumurtalı irmik helva yapımı
  1. süt ile şekeri bir kap içinde karıştırın
  2. ve kısık ateşte ılıttıktan sonra içine bir yumurta kırın
  3. karışımı çırma teli ile çırpın ve ocağı söndürün
  4. tencerede, tereyağı içinde fıstığı pembeleşinceye kadar kavurun
  5. üzerine irmiği ilave edin, kısık ateşte 4-5 dakika kadar kavurun
  6. ardından sütlü karışımı ilave edin ve koyulaşıncaya kadar karıştırın
  7. malzeme koyulaşınca ocağı söndürün, tencerenin kapağını kapatın
  8. ardından helvanızı yarım saat dinlendirin
  9. ve gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun