kremalı milföy tatlısı


Kremalı milföy tatlısı veya kremalı milföy pastası dondurulmuş hazır milföy hamuru yapraklarından yapılır. Bir yaprak milföy hamurundan iki katlı kremalı milföy tatlısı yapılır. Donmuş milföy hamuru çözdürülür, bıçak sırtı kalınlığında açılır ve fırında kızartılır. Ardından kenar kısımları kesilir ve kalan parça üç eşit parçaya bölünür. Parçaların arasına pastacı kreması yapılır sürülür veya krem şanti, ya da hazır paket pasta kreması hazırlanır sürülür. 

kremalı milföy tatlısı malzemesi
  1. altı yaprak milföy hamuru
  2. pudra şekeri
pasta kreması malzemesi
  1. iki bardak süt
  2. iki kaşık un
  3. iki kaşık nişasta
  4. dört kaşık toz şeker
  5. bir paket vanilya
  6. üç tane yumurta sarısı
  7. bir kaşık tereyağı

yağlı pasta kreması yapımı
  1. tereyağı hariç bütün malzemeleri tencereye koyun ve mikserke karıştırın
  2. ardından tencereyi ocağa alın, karıştıra karıştıra pişirin
  3. karışım patates püresi kıvamına geldiğinde tereyağı ilave edin
  4. ve yağ eridikten sonra tencereyi ocaktan alın
  5. karıştırarak kremayı soğutun

kremalı milföy tatlısı yapımı
  1. tezgaha pudra şekeri serpin
  2. ve milföy yapraklarını bıçak sırtı kalınlığında açın
  3. açtığınız yaprakları tepsiye yayın ve 200 derece fırına sürün
  4. yapraklar balon gibi kabardığında çatal ile delin
  5. ve üzerine bastırarak havasını alın
  6. 20 dakika süre ile yaprakları kızartın
  7. fırından alın, kenarlarını kestikten sonra üç eşit parçaya bölün
  8. katlarına krema sürün ve afiyetle yiyin

afiyet bal şeker olsun