yoğurtlu kuru sebze kavurması



Kuru sebze kavurması, her çeşit kurutulmuş sebze ile yapılır. Kavurması yapılacak (kuru biber, kuru domates, kuru patlıcan, kuru taze fasulye gibi) kuru sebzeler önce, bol su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzülür. Kuru sebzelerin haşlama süreleri birbirlerine uymayacağından ayrı ayrı haşlanır. Her sebzenin haşlanmasında, haşlama suyunu değiştirmeye gerek yoktur. Tencerede bir kez su kaynatıldıktan sonra, aynı su içerisinde sebzeler sıra ile haşlanır. Kuru sebzeler haşlandıktan sonra; isteğinize bağlı olarak, doğrudan yağ içerisinde kızartılarakta tüketilebilir. Seçimi size kalmış, istediğiniz şekilde kuru sebzelerinizi pişirebilirsiniz. 

kuru sebze kavurma malzemesi
  1. elli gram kurutulmuş biber
  2. elli gram kurutulmuş patlıcan
  3. altı kaşık zeytinyağı
  4. yarım kaşık domataes salçası
  5. üç orta boy domates
  6. döret diş sarımsak
  7. karabiber, pul biber
  8. kimyon, tuz
  9. yoğurt

yoğurtlu kuru sebze kavurması yapımı
  1. kuru biber ve kuru patlıcanı ayrı ayrı su içinde yumuşayıncaya kadar haşlayın
  2. ardından biber ve patlıcanı süzün
  3. sarımsağı iri kıyım doğrayın ve domatesi rendeleyin
  4. yağ içinde sıra ile sarımsak, salça ve domatesi kavurun
  5. üzerine biber, patlıcan, 1 su bardağı kaynar su ve baharatları ilave edin
  6. yemeğin tuzunu karar hale getirin
  7. ve ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
  8. ardından üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin
  9. ve gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun