sebzeli tavuk rosto


Fırında sebzeli tavuk rosto yapımı kolay, yemesi bir o kadar lezzetli süper yemek. İstediğiniz miktarda derisiz tavuk göğsünü rulo yapın ve iple sarın. Üzerini sekiz on yerinden kürdanla delin. Kaynayan su içinde 20 dakika haşladıktan sonra çıkarın ve soğuk su içinde soğutun. Ardından kafanıza göre dilimleyin. Dilimlediğiniz tavuk göğüsünü fırın kabına yerleştirin. Etrafına karışık konserve garni koyun, tarifimdeki diğer ayrıntıları uygulayarak sebzeli tavuk rosto yemeğini yapın ve afiyetle yiyin. Yapımı anlatmasından kolay, deneyin memnun kalacaksınız.

sebzeli tavuk rosto malzemesi
  1. bir tavuk göğsü (derisiz)
  2. bir kaşık tereyağı
  3. yarım kaşık domates salçası
  4. konserve garnitür (havuç, bezelye, patates)
  5. karabiber, kekik
  6. tuz, su

sebzeli tavuk rosto yapılışı
  1. tavuk göğsünü rulo yapın ve ip kullanarak sarın
  2. ruloyu 8-10 yerinden delin
  3. tencerede suyu kaynatın ve sarılı rulo eti içine atın
  4. tencereyi bir defa fokurdatın, ocağı kısın
  5. teceredeki eti 20 dakika süre ile haşlayın
  6. süre bitiminde ruloyu suğuk su içinde soğutun
  7.  ve eti istediğiniz kalınlıkta dilimleyin
  8. dilimlenmiş eti uygun tepsi veya borcam içine koyun
  9. etin kenarlarını konserve garni ile doldurun
  10. üzerine karabiber, kekik ve tuz serpin
  11. sebzeleri kapatacak miktarda sıcak su ilave edin
  12. tereyağı içinde bir fiske tuz ile salçayı kavurun
  13. ardından sıcak su ile salçayı inceltin ve akışkan sos yapın
  14. bu sosu etin ve sebzelerin üzerine dökün
  15. hazırladığınız rostoyu önceden 200°C dereceye ısıttığınız fırına sürün
  16. fırında 30 dakika süre ile pişirdikten sonra çıkarın         
  17. ve fırında sebzeli tavuk rosto yemeğinizi gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun