düdüklüde sebzeli gerdan haşlama
Düdüklüde sebzeli gerdan haşlama tarifi: Düdüklü tencerede terbiyeli sebzeli gerdan haşlama nasıl yapılır diyorsanız eğer, tarifimi dikkatle okuyun. Düdüklü tencerede kuzu eti 20 ila 25 dakika arasında pişer. Kuzu etini düdüklü tencerede 20 dakika süre boyunca pişirirseniz, kuzu etini orta kararda pişirmiş olursunuz. Bu süreyi 25 dakikaya çıkartırsanız, kuzu eti kemiğinden ayrılmış olarak pişer. Tarifimde kuzu etini düdüklüde 20 dakika haşladım. Ardından sebzeleri kattım ve düdüklüyü kapatıp 5 dakika süre ile tekrar ocağa koydum ve kaynattım. Ardından terbiyesini, baharatını, tuzunu ilave ettim, açık olarak bir taşım kaynattıktan sonra resimde görünen nefis yemeği hazırlamış oldum.
sebzeli gerdan haşlama malzemesi
düdüklü tencerede sebzeli gerdan haşlama
afiyet bal şeker olsun
- bir bütün kuzu gerdan parçalanmış
- üç kaşık sıvı yağ
- iki iri patates
- iki iri havuç
- dört orta boy soğan
- bir yumurta sarısı, yarım limon, un
- karabiber, tuz, su
- doğranmış maydanoz
düdüklü tencerede sebzeli gerdan haşlama
- patatesi ikiye bölün, havucu iri doğrayın ve soğanı bütün bırakın
- düdüklüye kuzu gerdan, sıvı yağ ve altı bardak su koyun
- kapağını kapayın ve 20 dakika haşlayın
- ardından düdüklüyü ocaktan alın
- üzerine patates, havuç ve soğanı ilave edin, kapağını kapayın
- ardından düdüklüyü 5 dakika süre ile tekrar ocakta tutun
- süre bitiminde ocaktan alın
- bir yumurta sarısı, bir kaşık un ve yarım limon suyunu çırpın
- üzerine bir kepçe gerdan haşlama suyunu koyun, karıştırın
- ve bu karışımı düdüklüye ilave edin
- ardından karabiber ve tuzunu ilave edin
- düdüklüyü açık olarak bir taşım kaynatın, ocaktan alın
- ve yemeğinizin üzerine maydanoz serperek gönlünüzce servis edin
afiyet bal şeker olsun