tavuklu bulgur pilavı


Tane tane yumuşacık tavuklu bulgur pilavı yapmanın sırrı, bulgurun kavrulmasında yatar. Bulguru yağ içinde iyicene kavurup suyunu verdikten sonra, tane tane bulgur pilavı yapmamanıza bir sebep yok. Ayrıca, pilav piştikten sonra en az on beş dakika dinlendirmeniz gerekir. Pilavın dinlendirilmesi için süreyi uzun tutarsanız, bulgur pilavının yenmesine doyum olmaz. Bu tarifteki tavuklu bulgur pilavını tavuk budu yerine tavuk göğsü ile yapabilirsiniz. Yapmanız gereken, eti çok iyi bir şekilde kavurmanızdır. Haşlanmış tavuk etiyle bulgur pilavı pişer mi derseniz, pişmiş eti tekrar pişirmenin mantığı yoktur. Haşlanmış tavuk etini pilavın üzerine parçalar halinde serpiştirir yerseniz daha güzel olur. Haşlanmış eti tekrar bulgurun içine koyar pişirirseniz, et lif haline gelir ve hiç tadı olmaz.

tavuklu bulgur pilavı malzemesi
  1. bir tavuk budu
  2. iki bardak bulgur
  3. bir kaşık salça
  4. bir soğan
  5. iki kaşık tereyağ
  6. karabiber
  7. pul biber
  8. tuz, su

tavuklu bulgur pilavı yapılışı
  1. budun kemiğini ayırın kuşbaşı doğrayın
  2. soğanı yemeklik doğrayın
  3. yağ içinde tavuk etini kavurun
  4. ardından sırası ile soğanı, salçayı, bulguru kavurun
  5. üzerine 4 bardak sıcak su, karabiber
  6. pul biber ve tuzu ilave edin, tuzunu ayarlayın
  7. tencereyi bir defa fokurdatın, kapağını kapayın
  8. ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
  9. ardından tencereyi 15 dakika dinlendirin,
  10. ve gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun