sebzeli haşlama et yemeği



Sebzeli haşlama et yemeği nasıl yapılır? Sebzeli haşlama et yemeği her çeşit etten yapılır. Et kuzu, dana, kemikli veya kemiksiz olmuş farketmez, yeter ki et olsun. Haşlama et yemeği sade et yemeği, ya da terbiyeli et yemeği olarak yapılabilir. Ayrıca, haşlama et yemeği içerisine çeşitli sebzeler ilave edilebilir. Patates, soğan, havuç, enginar, kereviz gibi sebzelerle yapılan yemeğe sebzeli haşlama et yemeği denir. Haşlama et yemeği yapmak için; et tencerede veya düdüklü tencerede (kemiklerinden ayrılıncaya kadar) haşlanır. Yemek içerisine sebze katılacaksa et yarı pişmiş halde iken sebzeler ilave edilerek haşlanır. Sebzeli haşlama et yemeği yumurta sarısı, un ve limon suyu karışımı ile terbiye edilir. Yemeğin tatlandırlmasında başta karabiber olmak üzere istenilen baharat çeşitleri kullanılabilir. Tarifim düdüklü tencerede kemikli kuzu etinin sade sebzeli haşlama et yemeği ile ilgilidir. 

düdüklüde sade sebzeli haşlama et yemeği malzemesi
  1. yarım kilo parçalanmış kemikli kuzu eti
  2. üç patates
  3. iki havuç
  4. dört orta boy soğan
  5. karabiber, tuz
  6. su

düdüklüde sebzeli haşlama et yemeği yapımı
  1. patatesi, havucu istediğiniz irilikte doğrayın
  2. soğanı soyun ve bütün bırakın
  3. kuzu etini yıkayın ve süzün
  4. düdüklü tencere içerisine kuzu etini koyun
  5. üzerine sekiz bardak su ilave edin
  6. düdüklünün kapağını kapayın
  7. düdük sesinden sonra eti 25 dakika haşlayın
  8. ardından düdüklüyü ocaktan alın, havasını boşaltın
  9. içerisine patatesi, havucu, soğanı koyun ve kapatın
  10. düdüklü tencereyi ocak üzerine koyun
  11. ve 5 dakika süre ile tekrar kaynatın
  12. süre bitiminde yemeğinizi ocaktan alın,
  13. isterseniz terbiyenizi ilave edin, karıştırın
  14. istemezseniz yemeğin tuzunu ve baharatını ilave edin
  15. ve ardından yemeğinizi gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun