etli enginar tarifi


Etli enginar kuzu eti veya dana etiyle pişirilebilir. Kuzu eti çabuk pişeceği için yemek yapımında sorun olmaz. Dana etiyle yapılan etli sebze yemeklerinin yapımında, dana etinin geç pişmesinden dolayı sorun olur. Bu sorunun yaşanmaması için et önceden yarı veya tam olarak pişirildikten sonra yemeğe ilave edilir. Ya da, yemekte ızgaralık yumuşak dana eti çeşitleri kullanılır. Enginar yemeğinin yapımında dana etinin bütün çeşitleri kullanılabilir. Çünkü, enginar geç pişen sebzedir. Bu nedenle dilediğiniz dana etini kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken; dana etini yağ içerisinde pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra, tarifimde olduğu gibi yemek yapımına geçmenizdir. Etli enginar yemeğinde isterseniz salça da kullanabilirsiniz. 

etli enginar tarifi malzemesi
  1. temizlenmiş altı enginar
  2. üç yüz gram kuşbaşı dana eti
  3. bir iri soğan
  4. altı kaşık zeytinyağı
  5. altı kaşık dolusu konserve garnitür
  6. üç bardak su
  7. maydanoz veya dereotu
  8. tuz

etli enginarın yapılışı
  1. enginarları dörde bölün
  2. soğanı yemeklik doğrayın
  3. zeytinyağı içinde eti kavurun
  4. ardından soğanı kavurun
  5. üzerine enginarı, üç bardak sıcak suyu koyun
  6. yemeğin tuzunu ayarlayın
  7. tencere kaynadıktan sonra kapağını kapayın
  8. ocağı kısın ve yemeği bir saat pişirin
  9. ardından garnitirü tencereye ilave edin
  10. on dakika süre ile tencereyi takrar kaynatın
  11. süre bitiminde yemği ocaktan alın
  12. üzerine maydanaoz veye dereotu serpin
  13. ve yemeğinizi gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun