patates püreli tas kebabı


En lezzetli tas kebabı dana etiyle yapılır. Patates kızartması, patates püresi veya pilav eşliğinde servis edilir. Patates püresi ve patates kızartması, garnitür olarak tas kebabının vazgeçilmezidir. Her ikisinide sevdiğim halde, en fazla küp şeklinde doğranıp kızartılan patatesle karıştırılan tas kebabını severim. Yalnız, yemek ocaktan alınıp servis edilirken patatesler henüz kızartılmış olacak. Kızarmış patates, tas kebabı tenceresine sıca olarak ilave edilir ve yemek karıştırıldıktan sonra servise başlanır. İllaki yemek içerisine domates koymak gerekmez, yemeği doğrudan domates salçası ile yapabilirsiniz. Önemli olan, salçayı kararında kullanmaktır. Yarım kaşık salça miktarı, bir tatlı kaşığı salça miktarına denk gelir. 

patates püreli tas kebabı malzemesi
  1. yarım kilo orta yağlı dana kuşbaşı
  2. bir orta boy domates
  3. bir orta boy soğan
  4. yarım kaşık domates salçası
  5. üç kaşık zeytinyağı
  6. üç bardak sıcak su
  7. karabiber
  8. tuz

patates püreli tas kebabı yapımı
  1. patates püresini buradan tarifine göre yapın
  2. soğanı, domatesi yemeklik doğrayın
  3. yağ içinde eti güzelce kavurun
  4. ardından sırası ile soğanı, domatesi, salçayı ilave edin kavurun
  5. üzerine üç bardak sıcak su, karabiber ilave edin
  6. tencereyi bir defa fokurdatın, kapağını kapayın
  7. ağır ateşte et suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin
  8. en son yemek piştiğinde tuzunu karar hale getirin
  9. ve patates püresi eşliğinde servis edin

afiyet bal şeker olsun