klasik tatlar pekmez tatlısı


Klasik tatlar arasında pekmez tatlısı müthiş lezzet, hele de üzerine sıcak sıcak tereyağı gezdirilirse. Ülkemizin değişik yörelerinde ismi haside tatlısı, hasude tatlısı veya hasuda tatlısı veya dolaz denmiş olsa da lezzetinden bir şey kaybetmez. Pekmez tatlısının içerisine "isteğe bağlı olarak" çekilmiş ceviz içi, fındık içi, fıstık içi, badem içi konulabilir. Tatlı içerisine iç konulacaksa; pekmez tatlısı ocaktan alındıktan sonra ilave edilir. Hasuda soğuk veya sıcak olarak yenilir. 

pekmez tatlısı malzemesi
  1. bir su bardağı üzüm pekmezi
  2. bir su bardağı un
  3. dört su bardağı soğuk su
  4. bir kaşık tereyağı

pekmez tatlısı yapımı
  1. tencereye su ve pekmezi koyun karıştırın
  2. üzerine un bitinceye kadar elek ile un ilave edin karıştırın
  3. ağır ateşte muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirin
  4. ardından ocaktan alın ve kaplara boşaltın
  5. üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin
  6. ve sıcak sıcak servis edin.

afiyet bal şeker olsun