kuyruk çorbası


Kuyruk çorbası, dana kuyruğu haşlanarak elde edilen haşlanmış etten sade veya terbiyeli olarak yapılır. Yapılan her iki çeşit kuyruk çorbası, sarımsaklı sirke ile servis edilebilir. Kuyruk çorbası etli paça çorbası, paça çorbası veya düğün çorbası ile aynı lezzete sahiptir. Parçalanmış olarak dana kuyruğunu sakatat satan dükkanlardan temin edebilirsiniz. Bu tarifte dana kuyruğu haşalanarak, etinden sade kuyruk çorbası yapılmıştır.

kuyruk çorbası malzemesi
  1. üç yüz gram haşlanmış dana kuyruk eti
  2. altı bardak kuyruk suyu
  3. sarımsaklı sirke
  4. pul biber
  5. tuz

kuyruk çorbasının yapımı
  1. tarife uygun olarak burdan dana kuyruğunu haşlayın
  2. ardından haşlanmış eti kemiğinden ayırın
  3. ve küçük parçalara bölün
  4. kuyruk suyu ile haşlanmış eti bir defa kaynatın ve ocaktan alın
  5. çorbanın tuzunu ayarlayın
  6. ardından pul biber ve sarımsaklı sirke ile servis edin

afiyet bal şeker olsun