dana kuyruğu haşlama


Dana kuyruğu sakatatçılarda parçalanmış olarak satılır. Ağızının tadını bilenler, evlerine kilo kilo dana kuruğu taşır. Bilmeyenler ise, ciğerci vitrininde sıralanmış kuyruk parçalarına bu ne ola ki diye bakarlar. Dana kuyruğu haşlanarak doğrudan yenilebildiği gibi, istenirse çeşitli yemekleri yapılır. Dana kuyruğu tencerede ve düdüklü tencerede haşlanır. Tencerede dana kuyruğu haşlamak, deveye hendek atlatmaktan zordur. Bu yüzden, dana kuruğu düdüklü trencerede haşlanır. Kalite bir düdüklü tencere, dana kuyruğunu 40 ila 50 dakika arasında haşlar. Haşlanan dana kuyruğunun suyu "ziyan edilmez" yemek yapımında kullanılır. Dana kuyruğu çorbası söyleyeyim dillere destan lezzettir. 

dana kuyruğu haşlama malzemesi
  1. bir kilo parçalanmış dana kuyruğu
  2. 1.5 litre su
  3. tuz

düdüklüde dana kuyruğu haşlama
  1. dana kuyruğunun üzerindeki fazla yaları kesin
  2. ardından kuyruk parçalarını yıkayın ve süzün
  3. düdüklü içine kuyruk parçalarını, 1.5 litre su,
  4. yarım kaşık tuzu koyun ve düdüklünün kapağını kapayın
  5. düdüklü tencerenin özelliğine göre
  6. kuyruk parçalarının üzerinden etler lime lime
  7. dökülene kadar haşlayın ve ocaktan alın
  8. ardından kuyruk etini ve suyunu istediğiniz gibi kullanın

afiyet bal şeker olsun