yoğurtlu etli çorba


Yoğurtlu etli çorba, haşlanmış her çeşit et ve haşlanan etin suyu ile yapılır. Bu etler arasında tavuk eti, hindi eti, kuzu eti, koyun eti, dana eti, sığır eti ve hatta bulursanız deve etini dahi sayabiliriz. Etli çorbanın eti haşlandıktan sonra küçük parçalara bölünür. Haşlanan etin suyu çorba yapımında kullanılır. Çorba içerisinde başta tereyağı olmak üzere her çeşit yağ kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken, et suyunun yağ oranına göre çorbaya ilave edilecek yağ miktarını ayarlamaktır. 

 yoğurtlu etli çorba malzemesi
  1. 300 gr. haşlanmış et
  2. dört kaşık sıvı yağ
  3. bir yumurta
  4. bir kaşık un
  5. bir bardak yoğurt
  6. kırmızı toz biber, tuz
  7. altı bardak et suyu

yoğurtlu etli çorba yapımı

sosunun hazırlanması
  1. bir kap içinde yumurta, un ve yoğurdu çırpın
  2. tencere içersinde eti ve et suyunu kaynatın
  3. kaynayan tencereden bir kepçe et suyu alın, sos içine katın ve karıştırın
  4. ardından sosu tencereye ilave edin ve karıştırın
  5. tencereyi 5 dakika kaynatıktan sonra ocaktan alın
  6. yağ içinde kırmızı toz biberi kavurun ve tencereye ilave edin
  7. ardından tencereye tuz ilave edin ve çorbanın tuzunu ayarlayın
  8. ve sarımsaklı sirkeyle birlikte, çorbanızı gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun