düdüklüde kemik haşlama



Düdüklü tencerede kemikli et veya kasaplardan alacağınız çorbalık kemikleri "kemik suyu için" haşlayabilirsiniz. Düdüklü tencerede kuzu kemiği, ya da kemikli et 25 ila 30 dakikada arasında haşlanır. Haşlama et yemeği için kemikli kuzu eti, düdüklü tencerede 25 dakikada pişer. İri kemikli kuzu etinin iliğini çıkarmak için bu süre 30 dakikadır. Düdüklüde kemik haşlarken tuz ilavesine gerek yoktur, yemek yapımı sırasında tuz ilave edersiniz.

düdüklüde kemik haşlama malzemesi
  1. bir kilo kuzu kemiği
  2. iki buçuk litre su
  3. beş litrelik düdüklü tencere

düdüklü tencerede kemik haşlama
  1. kuzu kemiklerini yıkayın ve süzün
  2. düdüklü tencere içerisine kemikleri koyun
  3. üzerine iki litre suyu koyun
  4. düdüklünün kapağını kapayın
  5. düdük sesinden sonra kemiği yarım saat haşlayın
  6. ardından kemikleri süzgece alın ve süzün
  7. elde ettiğiniz kemik suyunu istediğiniz gibi kullanın

afiyet bal şeker olsun