yeşil mercimekli bohça mantı çorbası
Yeşil mercimekli, naneli bohça mantı çorbası, Kayseri mantısı veya küçük bükümlü bohça mantısından yapılır. Mercimekli bohça mantı çorbası iki şekilde pişirilir. İlki, bohça mantı haşlanmış yeşil mercimekle birlikte yeterli su içinde haşlanır ve üzerine salçalı sos ilave edilir. İkinci yöntem ise, tarifimde olduğu gibidir. Bohça mantısı yapımı için buradaki tariften yararlanabilirsiniz.
yeşil mercimekli bohça mantısı çorba malzemesi
yeşil mercimekli bohça mantı çorbası yapımı
afiyet bal şeker olsun
- iki yüz gram bohça mantı
- bir çay bardağı yeşil mercimek
- beş kaşık zeytinyağı
- bir kaşık domates salçası
- kuru nane, tuz
- altı su bardağı kaynar su
yeşil mercimekli bohça mantı çorbası yapımı
- yeşil mercimeği yumuşayıncaya kadar haşlayın
- yağ içinde domates salçasını ve kuru naneyi kavurun
- üzerine altı bardak kaynar su, mercimek ve tuzu koyun kaynatın
- ardından bohça mantıyı ilave edin, 15 dakika haşlayın
- ve ocaktan alın gönlünüzce servis edin
afiyet bal şeker olsun