domatesli mitite köfte


Domatesli mitite köfte, salçalı misket köfte aynı yemeğe verilen isimler. Bu yemek sadece salça, ya da domates kullanılarak yapılabilir. Tarifimde olduğu gibi domates ve salça ortak kullanılırsa daha lezzetli olur. Yemekte kullanılacak salça veya domates dikkatli kullanılması gerekir. Yani, salça ve domatesin ölçüsü kaçırılırsa yemek ekşi olur. Birde, yemekte kullanılacak domates olgun olmalı ve içerisi yeşil olmamalıdır. Sivri biber yemekte kullanımı tercihinize bağlı, istenirse kullanılmayabilir. Hazırlanan yemek, her çeşit makarna ile servis edilebilir. 

domatesli mitite köfte malzemesi
  1. yarım kilo dana kıyma
  2. üç kaşık sıvı yağ
  3. bir orta boy soğan
  4. iki dilim bayat ekmek
  5. iki iri domates
  6. bir tatlı kaşığı domates salçası
  7. iki sivri biber, üç diş sarımsak
  8. karabiber, kimyon, pul biber
  9. su, tuz

domatesli mitite köfte yapımı
  1. domatesi rendeleyin, biberi halka, soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın
  2. ekmek dilimlerini bir kap içinde su ile ıslayın ve sıkın
  3. kıyma, soğan, bayat ekmek, karabiber, kimyon, pul biber tuzla birlikte köfteyi yoğurun
  4. köfteden parçalar koparın ve fındıktan iri yuvarlak köfteler yapın
  5. yaptığınız köfteleri az yağ ile hafif kızartın
  6. tencerede yağı ısıtın ve sırayla salçayı, biberi, sarımsağı, domatesi kavurun
  7. üzerine köfteleri, bir bardak kaynar su ve tuzunu ilave edin
  8. tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağını kapayın
  9. ağır ateşte yemek suyunu çekinceye kadar pişirin
  10. ve ocaktan alın dilediğiniz gibi servis edin.

afiyet bal şeker olsun