ızgara tavuk köfte



Izgara tavuk köftesi yapmak için, tavuk etinin kalçalı but bölümünden kıyması çekilerek yapılır. Tavuk göğsü tek başına tavuk köftesi yapmaya uygun değildir. Çünkü, tavuk göğsü yağlı olmadığından köfteside lezzetli olmaz. Tavuk köftesi yaparken bayat ekmek dilimlerini ıslatmadan kullanmak gerekir. Tavuk eti fazlaca sulu olduğundan, ıslanmaış bayat ekmek kullanmak köfteye şekil verirken sorun çıkarır.

tavuk köftesi malzemesi
  1. yarım kilo tavuk kıyması
  2. iki dilim bayat ekmek
  3. bir orta boy soğan
  4. iki diş sarımsak
  5. kimyon
  6. karabiber
  7. pul biber
  8. tuz

tavuk köftesi'nin yapılışı

  1. soğanı ve sarımsağı doğrayın, ekmeği rondodan geçirin
  2. kap içine, tavuk kıyması, ekmek, soğan, sarımsak
  3. kimyon, karabiber, pul biber ve tuzu katın,
  4. macun kıvamında yoğurun, tuzunu ayarlayın
  5. ardından buzdolabına kaldırın ve yarım saat dinlendirin
  6. süre bitiminde dolaptan çıkarın
  7. uygun büyüklükte köfteler yapın
  8. ve kızgın ızgara üzerinde pişirin.

afiyet bal şeker olsun