bohça mantı


Bohça mantısı; nohutlu mantı çorbası, yeşil mercimekli mantı çorbası ve sarımsaklı yoğurtlu, salça soslu mantı yemeği yapımında kullanılır. İçinin hazırlanmasında kıyma veya kıyılmış et, soğan, karabiber, pul biber, toz biber ve tuz kullanılır. Bohça mantı ile çorba yapmak için mantı ne kadar küçük bükülürse o kadar güzel olur. 

bohça mantısı malzemesi
  1. iki bardak un
  2. yarım bardak su
  3. bir yumurta
  4. bir çay kaşığı tuz

iç malzemesi
  1. iki yüz gram kıyma
  2. bir soğan
  3. karabiber, pul biber
  4. tuz

bohça mantı yapımı
  1. soğanı çok küçük küp doğrayın,
  2. kıyma ile baharatları birlikte yoğurun ve tuzunu ayarlayın
  3. bir kap içinde elenmiş un, yumurta, su ve tuz ile
  4. sert bir hamur yoğurun ve 20 dakika dinlendirin
  5. ardından iki beze yapın ve bezeleri 35 cm. büyüklüğünde açın
  6. ve yufkaları 1 veya 1.5 cm. boyutunda kare şeklinde kesin
  7. üzerlerine iç malzemeden koyun
  8. ve kareleri karşılıklı köşelerinden yapıştırın ve ortada birleştirin
  9. hazırladığınız bohça mantıları dilediğiniz yerde kullanın

afiyet bal şeker olsun