süt mısır yapılışı



Yerli süt mısır piyasaya çıktı ve pazarcı tezgahlarında altı tanesi beş liraya satılmaya başladı. Ailemizde ta kıştan beri sık sık lafını eden biri için, altı tane süt mısır aldım. Mısır haşlamaya aşina olduğumuzdan her zamanki gibi, düdüklü tencerede haşladık. Tadı alışık olduğumuz mısır tadından farklıydı, bilmem nedendir şeker tadındaydı. Fakat görüntü ve lezzetti süperdi. Sertliği orta serti ve düdüklüde 25 dakikada haşlandı. Mısır haşlarken her daim mısır dış yapraklarından birkaç tanesini düdüklüye koyarım ve güzel koku verir. Mısır haşlayacaksanız aynısını sizede tavsiye ederim. 

düdüklüde mısır haşlama malzemesi
  1. altı tane orta boy süt mısır
  2. birkaç mısır yaprağı
  3. su

düdüklü tencerede mısırın yapılışı
  1. mısırın kabuklarını soyun, püskülünü temizleyin
  2. düdüklü tencereye mısırları iriliğine göre
  3. bölerek ya da bütün olarak koyun
  4. istediğiniz kadar mısır yaprağı ilave edin
  5. mısırları kapatacak miktarda su koyun
  6. ardından düdüklünüzü el kitapçığına göre hazırlayın
  7. ocak üzerine koyun
  8. düdüklünüzde hiç mısır haşlamamışsanız eğer
  9. mısırın haşlama kokusunu algılıyarak pişip pişmediğini kontrol edin
  10. ve mısırınızı arzunuza göre haşlayın
  11. haşladığınız mısırların üzerine tuz serperek afiyetle yiyin.

afiyet bal şeker olsun