elmalı ayva tatlısı



Elmalı ayva tatlısı yaparken elmaların ekşi veya tatlı olması tamamen damak zevkinize bağlı, istediğiniz elmayı kullanabilirsiniz. Önemli olan, elmaları rendeledikten sonra toz şeker ile birlikte diriliği kayboluncaya kadar pişirmektir. Birde, ayvaların renk alması için ağır ateşte uzun süre pişirmektir. Tarifimde zaten bunu yapıyor, kolay gelsin. 

elmalı ayva tatlısı malzemesi
  1. üç ayva
  2. bir bardak toz şeker
  3. iki tatlı elma
  4. bir buçuk bardak su
  5. kaymak

elmalı ayva tatlısının yapılışı
  1. ayvaları ikiye bölün ve kabuklarını soyun
  2. ardından çekirdeklerini ayırın ve sert kısmı çıkarın,
  3. tencere içerisine ayva parçalarını ve çekirdeklerini koyun
  4. ve üzerini kapatacak miktarda su koyun dört saat dinlendirin
  5. elmaları soyun ve rendeleyin
  6. tava içinde üç kaşık şeker ile diriliği gidinceye kadar pişirin
  7. tencere içerisine ayvaların kesilmiş tarafı alta gelecek şekilde dizin
  8. aralarına ayva çekirdeklerini serpiştirin
  9. ve 1.5 bardak suyu ilave edin
  10. ardından ayva parçaları üzerine birer kaşık toz şeker koyun
  11. tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
  12. ağır ateşte 1.5 saat süre ile ayvaları pişirin ve soğutun
  13. soğuyan ayvaların içlerini elma ile doldurun ve kaymakla süsleyin
  14. ardından gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun