böbrek kavurması tarifi



Böbrek kavurması ya da böbrek sote, adına ne derseniz deyin. Tarifimdeki böbrek kavurması, bir adet zarı soyulmuş dana böbreği kullanılarak yapılmıştır. Dana böbreği kavrulmaya başladığında fazlasıyle suyunu salar. Böbrek harlı olmayan ocak üzerinde ağır ağır kavrulursa çok daha lezzetli olur ve güzel pişer. 

böbrek kavurması malzemesi
  1. bir adet dana böbreği
  2. iki iri domates
  3. iki sivri biber
  4. bir iri soğan
  5. üç kaşık sıvı yağ
  6. karabiber, pul biber
  7. tuz

böbrek kavurmasının yapılışı
  1. böbreği kuşbaşı doğrayın
  2. biberleri halka, domates ve soğanı yemeklik doğrayın
  3. yağ içinde doğradığınız böbreği suyunu çekinceye kadar kavurun
  4. üzerine soğanı, sivri biberi ilave edin kavurun
  5. ardından domatesi, karabiberi, pul biberi ve tuzu katın karıştırın
  6. ağır ateşte domates suyunu çekinceye kadar pişirin
  7. ocaktan alın ve istediğiniz gibi servis edin

afiyet bal şeker olsun