pirinçli domates yemeği



Pirinçli domates yemeği süper bir yemek, damak zevkine düşkün olanlar için şiddetle tavsiye ederim. Tavsiye etmekle kalmaz, inceliklerinide belirtirim. Öncelikle sivri biberleriniz acı olmalı ve yemeğinizi hafif sulu yapmalısınız. Verdiğim malzeme ölçüleri bunu yerine getirebilir. Pirinci yemeğe ne kadar koyacağınızı kestiremediğim için, hafif sulu yapın diyorum. İki kaşık pirinci herkes farklı ölçer, kaşığınıza pirinci tepeli yüklemeyin. Eğer, pirinci Türk kahve fincanının yarısına kadar doldurur ve kullanırsanız yemeğiniz tam kıvamında olur. Yemeğinizin sulu olmadığına karar verirseniz kaynamış su ilave edin ve tencereyi bir kez fokurdatın.

pirinçli domates yemeği malzemesi
  1. beş domates
  2. üç sivri biber
  3. iki kaşık pirinç
  4. bir soğan
  5. beş kaşık zeytinyağı
  6. karabiber, pul biber
  7. su, tuz

pirinçli domates yemeği'nin yapılışı
  1. domatesi soğanı soyun yemeklik doğrayın
  2. biberi ince halka doğrayın
  3. yağ içinde sıra ile soğanı, biberi, domatesi kavurun
  4. üzerine pirinç, 1 bardak sıcak su
  5. karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin, karıştırın
  6. yemeğin tuzunu ayarlayın
  7. tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
  8. ağır ateşte 15 dakika pişirin, ocaktan alın
  9. ve ardından gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun