fırında fileto palamut




Palamutun her şeyini yaptım "yapacak başka palamut yemeği çeşiti kalmadı" diyorsanız eğer, bir de böylesini deneyin. Palamutu aldığınız balkıçıya palamutu fileto yaptırın ve yüzeylerini çizdirin. Evinizde filetoları güzelce yıkayın, suyunu süzdürün. Ardından üzerine tuz ekin ve sıvı yağ ile yağlayın, dizin tepsiye, atın fırına. İsterseniz, filetoların üzerine tuzla birlikte karabiber ve pul biber de serpebilirsiniz.

fırında fileto palamut malzemesi
  1. iki iri boy palamut "fileto kesilmiş"
  2. sıvı yağ
  3. tuz

fırında fileto palamut nasıl kızartılır
  1. palamut filetolarını güzelce yıkayın
  2. derili yüzeylerini bıçakla çizin
  3. ardından filetoların yüzeylerine tuz serpin ve yağlayın
  4. fırın tepsisi içerisine yağlı kağıt yayın
  5. üzerine filetoları dizin
  6. önceden 200°C derece'ye ısıtılmış fırının orta rafına sürün
  7. ve filetolar kızarıncaya kadar pişirin
  8. ardından fırından alın gönlünüzce servis yapın
  9. palamutun iriliğine göre kızarma süre 30-40 dakika arasındadır

afiyet bal şeker olsun