yumurtalı kabak kavurması





Yumurtalı kabak kavurması sakız kabağı, girit kabağı ve kara kabak adı verilen yerli köy kabağı ile yapılır. Kabağı kavururken bitkisel sıvı yağ, zeytinyağı kullanılabilir. Tereyağı eritilerek içerisinde kavrulan kabak, bilirsiniz daha lezzetli olur. Yumurtalı kabak kavurmasını sarımsaklı yoğurt ile birlikte yenmesinin lezzetini bilen bilir. Tarifimi bilmiyenler için hazırladım, deneyin bakalım, nasıl oluyor.

yumurtalı kabak kavurması malzemesi
  1. üç adet girit kabağı
  2. iki yumurta
  3. bir kaşık tereyağı
  4. bir kahve fincan su
  5. tuz

yumurtalı kabak kavurmasının yapılışı
  1. kabakları ikiye bölün
  2. ortasını kaşıkla boşaltın
  3. kabuklarını soyun ve kuşbaşı doğrayın
  4. bir fincan su içinde ağır ateşte on dakika haşlayın ve çıkarın süzün
  5. yumurtaları bir kasede çırpın
  6. tavada yağı eritin, yağ köpürünce
  7. kabağı ilave edin, karıştırın
  8. üzerine çırpılmış yumurtayı dökün
  9. tuzunu ilave edin ve karıştırın
  10. ağır ateşte kabak suyunu çekinceye kadar pişirin
  11. ardından sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

afiyet bal şeker olsun