pratik halka tatlısı




Pratik halka tatlısının şerbetini yaptıktan sonra "soğuması için" beklemesini saymazsak, 45 dakika içerisinde halka tatlısı şipşak hazır. Tatlıcı ve seyyar satıcılarda satılan halka tatlılarından farksız ve sağlıklı. Bu tarifle yapılan halka tatlısı ilk çıtırlığını ve kıtırlığını 12 saat boyunca, 24 saat boyunca da kıtırlığını korur. Halep orda ise, pratik halka tatlısı tarifi burda deneyin.

halka tatlısının hamur malzemesi
  1. bir yumurta
  2. 150 gr. un
  3. 70 gr. süt
  4. 70 gr. ayçiçek yağı
  5. 70 gr. yoğurt
  6. 50 gr. irmik
  7. bir çay kaşığı kabartma tozu
  8. bir çay kaşığı vanilya
  9. kızartma yağı

şerbet malzemesi
  1. 3 su bardağı toz şeker
  2. 2 su bardağı su
  3. çeyrek limon suyu

halka tatlısının yapılışı
  1. şerbetin hazırlanması
  2. şeker ve suyu tencereye koyun kaynatın
  3. su kaynayınca üzerine limon suyunu ilave edin
  4. ağır ateşte 15 dakika tekrar kaynatın ocaktan alın
  5. şerbeti iyice soğutun
  6. hamur malzemesinin tamamını
  7. bir kap içinde karıştırın ve elastik bir hamur yoğurun
  8. krema sıkma torbasına yıldız ucu takın, içine hamuru doldurun
  9. fazla kızgın olmayan yağ içine halka şeklinde sıkın
  10. hamurun altını üstünü kızartın
  11. kızaran halkaları soğuk ve koyu olan şerbetin içine atın
  12. ardından bir dakika sonra şerbetten alın
  13. ve gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun