palamut kızartması



Palamutu temizlemek oldukça kolay. Balığın başını kestikten sonra, boşaltım organı üzerine bir çizik atın ve bıçak ucuyla "baş kısmı göğüs boşluğundan" iç organını çekin çıkarın. Kuyruk yüzgecini kesin, atın. Ardından bol su ile yıkayın ve balığın iriliğine göre 1.5 ila 2 cm. kalınlıkta dilimleyin. Dilime gelmeyen kuyruk kısmını uzunlamasına ikiye bölün. Palamutu dilim olarak kızartmak için karnının yarılmasına gerek yoktur.

palamut kızartması malzemesi
  1. iki palamut dilimlenmiş
  2. bir bardak kızartma yağı
  3. bir bardak un
  4. tuz

palamut kızartmasının yapılışı
  1. balık dilimlerini süzgece alın, sudan geçirin ve süzün
  2. ardından tuzlayın ve unlayın
  3. kızartma tavasında yağı ısıtın
  4. yağ kızgın hale geldiğinde, dilimleri tavaya dizin
  5. alt üst ederek iki yüzeyini nar gibi kızartın
  6. ve ardından salata eşliğinde ağız tadıyla
  7. gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun