tavuklu milföy böreği




Tavuklu milföy böreği, kuşbaşı et ile yapılan talaş böreğini aratmaz. Aralarında lezzet farkı olsa da, tavuk etli milföy böreği sofralara yakışır. Hazır milföy yaprakları difrizden çıkartıldıktan sonra, oda sıcaklığında çözdürülür ve kullanılır. Afiyet olsun.

tavuklu milföy böreği malzemesi
  1. bir paket hazır milföy
  2. bir tavuk göğsü
  3. bir iri soğan
  4. bir iri domates
  5. iki sivri biber
  6. dört kaşık zeytinyağı
  7. karabiber, tuz
  8. maydanoz

tavuklu milföy böreğinin yapılması
  1. tavuk göğsünü kuşbaşı, soğanı yemeklik doğrayın
  2. sivri biberi halka doğrayın ve domatesi rendeleyin
  3. iç harçın yapılması
  4. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine biberleri katın kavurun
  5. ardından tavuk etini katın, beyazlaşıncaya kadar kavurun
  6. üzerine domates, karabiber ve tuzu ilave edin, tuzunu ayarlayın
  7. ve malzemeler suyunu çekinciye kadar pişirin
  8. ocaktan alın, maydanozu ilave edin karıştırın ve soğumaya bırakın
  9. böreğinin yapılması
  10. milföy yapraklarını en az 16 cm. boyutunda açın
  11. üzerine 2 kaşık iç harçtan koyun ve zarf gibi katlayın
  12. ardından tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün
  13. isterseniz çörek otu serpin, önceden 200°C ısıtılmış fırında
  14. börekler kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika süre ile pişirin
  15. ve gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun